Dünden Bugüne Vıctorıa Beckham…

O aslında Spice Girls ile yaptığı çalışmalar ve futbol yıldızı David Beckham’ ın eşi olarak bilinen bir şarkıcıydı… şimdi ise bir moda tasarımcısı ve stil ikonu!

Victoria Adams Hertfordshire, İngiltere’ de 17 Nisan 1974 (42) tarihinde doğdu. Victoria varlıklı bir ailede büyümüş ve genç yaşta bale eğitimine başlamış. Üç yıl Surrey Laine Arts Theatre Collage’ da dansa olan ilgisinin paşinden gitmiş. Dansçı olabilmek için Londra’ ya taşınmış. Bir reklam filmi için gittiği seçmeler Onun şansı olmuş ve 400 kadın arasından seçilip, bir kadın pop müzik grubunun parçası olabilmiş.

1990′ larda bir pop şarkıcısı olarak başladığı ve başarı elde ettiği kariyerinden; Dünya’ nın en çok fotoğraflanan kadınlarından biri haline gelebilmek… tüm magazin basını O ve eşinin (David Beckham) neredeyse tüm hareketlerini takip ediyor 🙂

Müzik grupları menajerleri Chris Herbert önderliğinden 1993′ te bir araya geldi. Grup  Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton ve Victoria Beckham’ dan oluşan Spice Girls…

6.jpg
Spice Girls

Grup daha yaratıcı çalışmalar yapmak istediği için menajerleri Herbert’ tan ayrılıp Brian Fuller ile anlaşarak Virgin Record ile anlaşma imzalıyor. Bu arada üyelerin her biri kendi kişiliğini geliştirerek birer isim aldı. Hatırlamayanlarınız için ben hatırlatayım 🙂 Melanie B. “Scary Spice / Korkunç Baharat”  Melanie C. “Sporty Spice / Sportif Baharat” Geri Halliwell “Gincer Spice / Zencefil Baharat” Emma Bunton “Baby Spice / Bebek Baharat” ve Victoria ise “Posh Spice / Lüks Baharat” oldu. 1996 yılında çıkarttıkları albüm Amerika listelerinde üst sıralara ulaştı ve 20 milyondan fazla kopya sattı. Grubun yansıttığı “girl power” mesajı önemli bir kitleyi özellikle (ben dahil) genç kızları kendine çekmişti 😉 1997 yılında ikinci albümlerini yayınladılar ve ertesi yıl da hatırlayan var mı bilmiyorum ama bir filmleri oldu.

Grup daha sonra dağıldı fakat 2007 – 2008 yılalrında bir dizi konser için ve 2012 yılında Londra’ da düzenlenen Olimpiyat Oyunları kapanış töreni için bir araya geldiler.

Biraz da özel hayat….

Victoria 1997 yılında futbolcu David Beckham ile birlikte olmaya başladı ve çift İngiltere’ nin en popüler çiftlerinden biri oldu. 1999 yılında İrlanda’ da lüks bir şatoda gerçekleşen törenle evlendiler. Bu törende ilk çocukları Brooklyn’ de onlara eşlik ediyordu. Victoria 2001 yılında ikinci çocuğu Romeo’ yu dünyaya getirdi. 

David Beckham’ ın başarısı fazlasıyla dikkat çekmeye başlamış ve 2002 yılında fidye için kaçırılmak istendiğine dair bir komplo hazırlığı haberi O ve ailesini manşetlere taşımış. Ertesi yıl Beckham’ lar Madrid-İspanya’ ya taşınmış ve David Manchester United takımında oynamaya başlamış. Uzun süre sonra da futbolcu Real Madrid ile oldukça kazançlı bir anlaşma imzalamış. 

Victoria ise; 2004 ve 2006 yıllarında içinde keşfettiği moda aşkı ile Rock&Republic markası için “VB Rock” adında bir jean koleksiyonu çıkarttı ve bir yıl sonra da kendi markası DVB ile güneş gözlüğü ve jean tasarladı. Bu arada da 2005 yılında 3. çocuğu Cruz dünyaya geldi. Yine aynı yıl Beckham ailesi Los Angeles – Kalifornia’ ya taşındı. 2007 yılında David Beckham Los Angeles Galaxy takımı ile yıllığı 50 milyon $ olmak üzere 5 yıllık anlaşma imzalamıştır. Böylece de Dünya’ nın en çok kazanan futbolcusu olmuş. David halen forma giymekte… Çift taşındıkları bu yeni semtte Tom Cruize – Katie Holmes çifti ve süper model Heidi Klum ile yakın arkadaş oldular.

Victoria 2008 yılında marka koleksiyonunu genişletmeye başladı ve “Kendi giyeceği herşeyi tasarlamaya başladı” ve O yıl tasarladığı parfümü piyasaya sürdü. 2009 yılında çok ses getiren Armani’ nin iç giyim koleksiyonu için modellik yaptı. Bu işi kabul etmesinin sebebini “50 yaşıma geldiğimde ve dönüp baktığımda ‘Hey 3 çocuk annesi olarak iyi görünüyormuşum’ demek istedim” şeklinde açıklamış. Ama Victoria 2011 yılında kızları Harper Seven’ i dünyaya getirdi. Yani O artık 4 çocuk annesi bir kadın!

Victoria şu anda tasarımcı olarak yaptığı işlere odaklanmış durumda ve “Beni kabul edip, bana bir şans verdiği için moda dünyasına minnetarım” diyebilecek kadar alçakgönüllü ve ultra fit bir anne 🙂

Sanırım oldukça uzattım yazma işini… gelelim esas sevdiğim yere… Victoria’ nın muhteşem değişimi için bu galeriyi hazırlarken çok şaşkınlık yaşadım. Ama gerçekten en sevdiğim hali şuan gördüğümüz hali… bence esas şimdi tam bir “Posh” kendisi… Sizin de keyifle görüntüleyeceğinize eminim..

Keyifli okumalar dilerim. 

Yorumlarınızı paylaşmayı ve beğendiğiniz yazıları like etmeyi unutmayın 😉

Aslı

 

1 Comment

Fikirlerinizi Paylaşın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s